Slučaj Knezović u Posušju – RAZMJERI KRMINALA

IMG_4569

Poštovani,

 

Još jednom se obraćam svima Vama s dokazima koji jasno govore o RAZMJERIMA KORUPCIJE u Općini Posušje i Zapadnohercegovačkoj Županiji, a koji upućuju da osuđena Mira Jukić, nekadašnja službenica u Službi za imovinsko pravne poslove i katastar Općine Posušje, nije izolirani službenik, nego da je dio umrežene grupe korumpiranih službenika koji štite jedni druge ne prezajući pri tome kršiti zakon. Dokazi koje Vam šaljem u privitku pokazuju umiješanost službenika Općine, policije i županijskog tužiteljstva.

 

Naime, kako sam Već bio obavještavao, Mira Jukić je, pored osuđujuće presude u kaznenoj prijavi koju smo osobno podnijeli,  prijavljena u još jednoj prijavi  a povodom protuzakonite manipulacije službenim dokumentima Općine Posušje, a što je ista radila i u našem predmetu sakrivajući cjelokupni spis i rješenja FGU koja joj nisu išla u korist i koja su prokazivala kriminal koji je provodila. Novi dokazi koje prilažem govore u prilog da je Mira Jukić bila uvjerena kako će zbog svoga backgrounda, proći nekažnjeno radeći ovakav nered i kršeći zakon.

 

U privitku dostavljam akt 01-9/2014  u kojem se Mira Jukić lažno predstavlja kao predsjednica podružnice Sindikata državnih službenika, a pri tome stavlja pečat ovlaštenog posrednika u postupku razvoda braka (Prilog-1). DAKLE u najmanju ruku čini kazneno djelo krivotvorenja-falsificiranja  i ovjeravanja neistinitog sadržaja, dok tužiteljstvo i policija, štiteći ovaj očiti kriminal, tvrde da to nije kazneno djelo, očito samo u slučaju  kada ga čini Mira Jukić. Napominjem, u tom trenutku, gospođa Jukić nije bila predsjednica sindikalne podružnice, a k tome i zloupotrebljava službeni pečat posrednika za razvod braka stavljajući ga na akt koji nema nikakve veze sa postupkom razvoda braka (sve lako provjerljivo). Ista ne koristi pečat sindikata jer je taj pečat “nestao” na isti način kako su nestala i rješenja FGU u našem slučaju dok je ista Mira Jukić protuzakonito vodila taj postupakPri tome su svi u Općini znali da je upravo Mira Jukić otuđila službeni pečat sindikata, a nakon što je izabrano novo vodstvo na čelu sa drugim službenikom. Upravo zbog toga je Mira Jukić, lažno se predstavljajući kao predsjednica sindikalnog odbora poslala dopis načelniku, a stavila pečat ovlaštene osobe za posredovanje u razvodu braka! Jedno s drugim nespojivo! Sve to osuđena Jukić radi uz prešutno odobravanje općinskih organa koji ne reagiraju, prije svega načelnika kojemu je dopis bio upućen. Štoviše, gospodin načelnik, s jasnom namjerom da zaštiti Miru Jukić, prikriva dokaze te nam kao direktno oštećenima odbija dati gore navedeni akt koji jasno inkriminira Miru Jukić, a što smo ga tražili 02.10.2014 (sve u privitku Prilog-1).

 

Nadalje, dostavljam akt broj: 02-2-8/3-90-224/15 od 20.03. 2015. upućen od strane PU Posušje a povodom prijave Sindikalne organizacije u Općini Posušje o nestanku službenog pečata, koji je nestao nakon što je Mira Jukić morala odstupiti sa čela organizacije (Prilog-2). U navedenom dopisu se načelnik PU Posušje poziva  na tumačenje dežurnog tužitelja ŽT ŽZH Borislava Čuljka, koji apsolutno sumnjivo staje u obranu Mire Jukić, tvrdeći da pečat nije ukraden nego je u njenom posjedu. Dakle, sindikalna podružnica, vlasnik pečata, tvrdi da je pečat ukraden (nestao, otuđen), dok tužitelj Borislav Čuljak, jasno štiteći kaznena djela Mire Jukić, očito bolje zna njegovu sudbinu kada tvrdi (zna) da je pečat kod Mire Jukić. A sama Mira Jukić, lažno se predstavljajući, šalje dopis načelniku pri čemu namjerno umjesto pečata sindikata zloupotrebljava pečat ovlaštene osobe za mirenje, a s jasnom namjerom da se ne otkrije da je upravo ona otuđila pečat sindikata.

 

Smatramo da ovi prikupljeni dokazi koje vam prilažemo jasno ukazuju da Mira Jukić, uz zaštitu drugih službenika, prije svega tužitelja Čuljka, nastavlja činiti kaznena djela a što potvrđuju sljedeće činjenice:

  1. Sindikat je uputio zahtjev PU Posušje da utvrdi okolnosti nestanka (otuđenja) pečata koji nestaje od trenutka odlaska Mire Jukić sa funkcije predsjednice.
  2. PU Posušje dopisom 02-2-8/3-90-224/15, a potvrđujući riječi tužitelja Borislava Čuljka, potvrđuje da je pečat sindikalne podružnice kod Mire Jukić.
  3. Iako je očito u protuzakonitom posjedu sindikalnog pečata  skrivajući ga kroz nekih godinu dana, Mira Jukić se lažno predstavljajući kao predsjednica sindikalne podružnice obraća načelniku a pri tome zloupotrebljava pečat ovlaštenog posrednika u razvodu braka.

 

Pri svim ovim malverzacijama, Mira Jukić, očito još uvijek uživa nevjerojatnu zaštitu tužitelja Borislava Čuljka koji na sebi svojstven i potpuno neprihvatljiv način tumači Čl. 367 KZFBIH: “Oduzimanje ili uništenje službenog pečata ili službenih spisa – Ko protupravno oduzme, sakrije, uništi, ošteti ili na drugi način učini neupotrebljivim službeni pečat, knjigu, spis ili ispravu institucije u Federaciji ili druge pravne osobe koja vrši javna ovlašćenja ili se kod njih nalazi, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine“.

 

Poštovana glavna tužiteljice Ćavar, molim Vas da istražite ovaj slučaj te da nas, u ime tužiteljstva ŽT ŽZH informirate da li je Mira Jukić, sakrivajući pečat sindikalne podružnice (bespravno jer više nije bila predsjednica) te stavljajući pečat ovlaštenog posrednika za razvod braka na dokument koji s tim nema nikakve veze, prekršila Čl. 367 KZFBiH. Ukoliko je to kršenje zakona, onda poduzmite odgovarajuće mjere povodom ove prijave. Pozivam i Federalnog tužitelja te Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH da utvrde činjenice povodom ovih događaja, te da sukladno ovlastima poduzmu odgovarajuće mjere.

 

Poštovana Institucijo Ombudsmena, Transparency International, gospodine uredniče informativnog programa FTV, te svi ostali mediji: Kako sam Vas i više puta izvještavao, očito je da se moji roditelji i ja borimo ne samo protiv jednog korumpiranog službenika (i osuđenog), nego protiv organizirane grupe koja po dobro uhodanom principu krši zakone ove države naširoko i nadugo. Građanin, pojedinac, se protiv ovakve organizirane grupe  teško može boriti, trebamo Vašu pomoć. Ne dozvolite da zakon šutnje uguši borbu običnog građana protiv korumpirane grupe koja uređuje lokalnu zajednicu na svoju osobnu korist, a na štetu svih nas ostalih.

 

Prilog-1: https://www.dropbox.com/s/dnos4wcdu61zrbg/Prilog-1.pdf?dl=0

Prilog-2: https://www.dropbox.com/s/ve4myp6xqzemrh3/Prilog-2.pdf?dl=0

 

S poštovanjem,

Doc. dr. sc. Josip Knezović

Posušje

Add a Comment